Medewerkers Microsoft over verschillen tussen Windows 8 en RT

Vanaf aanstaande vrijdag is de nieuwe tablet van Microsoft te koop in een beperkt aantal landen, het apparaat kan online worden aangeschaft maar ook is de tablet te vinden in de diverse winkels van het bedrijf die zich voornamelijk in de Verenigde Staten bevinden. De tablet is voorzien van Windows RT wat feitelijk een uitgeklede versie van Windows 8 is echter blijkt dat nog niet alle winkelmedewerkers van het bedrijf op de hoogte zijn van de daadwerkelijke verschillen tussen de twee versies van het nieuwe besturingssysteem.

Een journalist van The Verge belde diverse winkels van het bedrijf op en kreeg bijvoorbeeld te horen dat beide versies nagenoeg gelijk zijn maar dat Windows RT net even touch-vriendelijker is, ook kreeg hij te horen van verschillende medewerkers dat de Surface is voorzien van Windows 8 RT. Wat bijvoorbeeld niet werd aangegeven is dat het niet mogelijk is om software te installeren die voorheen wel werkte op de vorige versies van Windows. Het is alleen mogelijk om applicaties uit de Windows Store te installeren.

Microsoft heeft laten weten nog bezig te zijn met het trainen van verkopers om klanten goed te kunnen helpen vanaf vrijdag 26 oktober. Elke medewerker krijgt volgens het bedrijf gemiddeld 15 uur training voor de verkoop en uitleg van de Surface en Windows.

Uitverkocht

Het gaat ondertussen bijzonder snel met de verkoop van de tablet. Op de website van Microsoft is het sinds deze week mogelijk om de tablet alvast te bestellen maar inmiddels zijn alle modellen in de Verenigde Staten uitverkocht. Degene die direct het apparaat hebben gereserveerd kunnen deze verwachten op 26 oktober, wie nu gaat bestellen op de website zal enkele weken moeten wachten voordat de tablet zal worden geleverd.

Nadat afgelopen dinsdag Microsoft de prijzen aankondigde was het goedkoopste model woensdag al uitverkocht, deze kost 499 dollar zonder Touch Cover. Met een Touch Cover is de prijs 100 euro hoger. De 64 GB Surface kost inclusief Touch Cover 699 dollar.

De levertijd in de Verenigde Staten is tot drie weken voor het goedkoopste model, de levertijd wat betreft de duurdere modellen is momenteel tot twee weken. Naast het online bestellen in de Verenigde Staten kan het apparaat ook gekocht worden bij een van de tijdelijke winkels van Microsoft in het land. In de winkel in Beaverton in de Amerikaanse staat Oregon was deze week al een medewerker van Microsoft aanwezig en hij gaf mensen die de tablet wilde gaan aanschaffen aankomende vrijdag alvast bonnen mee. De mensen met een bon zijn er zodoende zeker van dat ze de tablet vrijdag meekrijgen.

Lees meer over: , ,