Medewerkers die Facebook gebruiken op werk presteren beter

Helaas is het tegenwoordig zo dat veel bedrijven zich genoodzaakt voelen om websites als Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube te blokkeren voor medewerkers omdat ze er teveel tijd aan zouden besteden. Uit een onderzoek blijkt echter dat het gebruik van Facebook juist leidt tot blije medewerkers die vervolgens ook nog eens een stuk beter presteren. De productiviteit van medewerkers met toegang tot sociale netwerken zou per saldo hoger liggen dan bij bedrijven waar toegang is geblokkeerd.

Verder komt naar voren dat er wel steeds meer bedrijven zijn die besluiten om deze blokkade op te heffen mede omdat zij ook zien dat medewerkers in het geval van een blokkade tegenwoordig simpelweg hun mobiele telefoon pakken voor toegang tot sociale netwerken. "I think employers have to recognize that whether or not they like it, workers can’t, and won’t, put in 100% effort 100% of the time," aldus onderzoeker Dan Olds.

Sociale netwerken zorgen even voor een korte pauze en is geen bedreiging voor de productiviteit zegt Olds, geen bedreiging uiteraard zolang het niet uit de hand loopt.

Aanvullend wordt aangegeven dat het toestaan van het gebruik van sociale media juist een goed middel kan zijn om jonge medewerkers te werven omdat zij al gewend zijn aan het gebruik van social media gedurende de dag door. "These kids are using these tools every day", "It's a big part of making them happy. It shows them that we're in line with today's technology and practices ... It is not your grandfather's company anymore."

Lees meer over: , , ,