Medeoprichters YouTube presenteren video-app MixBit

mixbit_ios_logoBegin april liet de medeoprichter van YouTube, Chad Hurley op Twitter weten bezig te zijn met de ontwikkeling van MixBit. Chad Hurley en Steve Chen, een van de andere medeoprichters van YouTube zitten samen achter het bedrijf AVOS uit San Francisco waar onder andere weer de bekende site Delicious.com sinds april 2011 onder valt. Het was begin april nog niet helemaal duidelijk wat MixBit zou gaan worden behalve dat het met video te maken had en dat samenwerken in ieder geval een rol zou gaan spelen.

Nu een aantal maanden later is MixBit echt gelanceerd door AVOS als video-app voor iOS. Met MixBit maak, bewerk en publiceer je eenvoudig video's met je iPhone. Video's bestaan uit clips of fragmenten die 16 seconden mogen duren en daarna achter elkaar geplakt kunnen worden, in totaal mogen er maximaal 256 video's gecombineerd worden tot een enkele video. In tegenstelling tot Instagram en Vine is er dus geen echte limiet wat betreft de uiteindelijke lengte van de video's, een video mag wat dat betreft een seconde duren maar ook een uur. Wel zal altijd worden verzocht om de camera in landscape te gebruiken.

Het maken van een video is niet helemaal vergelijkbaar met Instagram en Vine, creativiteit speelt een grote rol eventueel in combinatie met vrienden en de app is daarom eigenlijk niet geschikt voor het snel schieten van een video. Filters zijn er niet en komen er ook niet zo heeft Hurley al laten weten maar wel is er de mogelijkheid om scenes te verplaatsen of te verwijderen en concepten op te slaan. Het is overigens niet verplicht om zelf video's te maken, je kunt ook video's van andere gebruikers pakken en combineren tot een geheel nieuwe video. Gemaakte video's delen kan uiteraard ook, dit kan op Facebook, Twitter, Google+ en MixBit. Binnen de app kunnen video's van andere gebruikers bekeken worden.

In de toekomst zal het mogelijk worden om eerder opgenomen video's te uploaden, een feature die eerder deze week door Instagram werd geïntroduceerd. MixBit vind je hier.

Lees meer over: ,