Mayer vertelde collega’s over vertrek vlak voor aankondiging Yahoo

Het blijkt dat Marissa Mayer haar collega's pas 30 minuten voor de officiële aankondiging door Yahoo op 16 juli heeft laten weten dat ze zou gaan vertrekken. Het bestuur van Yahoo zou Marissa hebben verzocht om het nieuws zo vlak voor de aankondiging pas aan haar collega's te vertellen omdat het bedrijf bang was dat Google haar anders een betere aanbieding zou doen om haar te behouden. Marissa begon een dag later als CEO.

Ze krijgt als CEO van Yahoo jaarlijks een salaris van 1 miljoen dollar, 83.333,33 dollar per maand en als ze goed presteert kunnen de inkomsten nog verder oplopen. In haar eerste weken als CEO heeft ze al diverse veranderingen doorgevoerd zoals bijvoorbeeld gratis eten voor medewerkers op het hoofdkantoor in Sunnyvale. Marrissa wil ook de werkplekken opnieuw gaan inrichten evenals de verschillende gebouwen van het bedrijf.

Deze week bleek nog dat Marrissa alle medewerkers in de Verenigde Staten een gratis telefoon gaat geven (net als Microsoft). Medewerkers van Yahoo hebben de keuze uit een iPhone 5, Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 920, HTC One X en een HTC EVO 4G LTE. Het bedrijf zal ook de abonnementen betalen. Het idee hierachter is dat medewerkers zodoende telefoons krijgen die ook worden gebruikt door de gebruikers van Yahoo.

Lees meer over: , ,