Maximale lengte YouTube video’s nog verder uitgebreid

In juli nog werd de maximale lengte van een video door YouTube uitgebreid naar 15 minuten, daarvoor was het zo dat een video maximaal 10 minuten mocht duren. YouTube heeft nu bekend gemaakt dat deze beperking nog verder zal worden uitgebreid. In eerste instantie krijgt een selecte groep gebruikers die tot op heden video's hebben geüpload die voldoen aan de communityrichtlijnen en copyright regels de mogelijkheid om video's te uploaden die langer zijn dan 15 minuten.

Er is niet bekend gemaakt door YouTube wat de maximale lengte van een video nu precies is maar dat zal snel genoeg door diverse gebruikers uitgetest gaan worden :-). Het is nog wel steeds zo dat een bestand maximaal 2 GB groot mag zijn.

Of je account in aanmerking komt kun je controleren door op de 'Upload' knop te klikken. Als je account voldoet zal er een melding in beeld verschijnen zoals hieronder in de screenshot. "Congratulations! Your account is now enabled for uploads longer than 15 minutes. Click the Upload button below to select a video."

Opvallend is hier nog wel dat ondanks dat er wordt aangekondigd dat je account in aanmerking komt er nog wel wordt vermeld dat er een limiet van 15 minuten is.

Lees meer over: ,