Mary Blair herdacht met Google logo

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Kunstenaars

Vandaag wereldwijd en dus ook op de Nederlandse homepage van de zoekmachine een speciaal logo in het teken van de geboortedag van Mary Blair. Mary Blair werd geboren op 21 oktober 1911 in McAlester, Oklahoma in de Verenigde Staten. Nu zal haar naam misschien niet direct een belletje doen rinkelen maar haar werk waarschijnlijk wel.

Walt Disney

Ze werkte namelijk bijna 30 jaar voor The Walt Disney Company waar ze werd gezien als een van Disney’s meest talentvolle art directors en kleurstylisten. Ze was onder andere verantwoordelijk voor het kleurgebruik in films als Alice in Wonderland, Peter Pan, Song of the South (Melodie van het zuiden) en Cinderella (Assepoester). Naast de films was ze betrokken bij het ontwerpen van attracties waaronder "It's a Small World". Ze nam het ontwerp van deze attractie voor haar rekening. Mensen die de attractie ooit hebben bezocht in een van de parken van Disney zullen ongetwijfeld het bijbehorende liedje herkennen.

Disney Legend

In 1991 werd Mary Blair als een van de eerste vrouwen geëerd als 'Disney Legend' voor alles wat ze betekend heeft voor Walt Disney. Sinds 1987 worden deze awards jaarlijks uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het bedrijf.

Een overzicht van alle Google logo's geplaatst sinds 1998 bekijk je hier.

Lees meer over: ,