Martin Luther King Day Google logo 2013

Martin Luther King Day

Vandaag staat ondanks de inauguratie van Barack Obama op de Amerikaanse homepage van Google een logo in het teken van Martin Luther King Day. Dit is een nationale feestdag in de Verenigde Staten die elk jaar op de derde maandag van januari wordt gevierd. Martin Luther King werd geboren op 15 januari 1929 in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia.

Martin Luther King werd beroemd in de jaren vijftig en zestig dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door een massademonstratie op 28 augustus 1963 en het boycotten van stadsbussen die blanken bevoordeelden. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, maar King had ook vijanden. In 1963 hield hij de toespraak "I have a dream" en een jaar later ontving Martin Luther King de Nobelprijs voor de vrede.

Google plaatste voor het eerst in 2003 een logo op deze feestdag maar 2004 en 2005 werden overgeslagen. Sinds 2006 wordt er elk jaar een doodle geplaatst op de homepage, een overzicht van alle logo's in het teken van deze feestdag bekijk je hier. Ook andere zoekmachines besteden vandaag aandacht aan deze dag zoals Bing en Dogpile.

bing_martin_luther_king

Lees meer over: ,