Marktaandeel Safari explosief gestegen op Antarctica

Antarctica is toch wel de plek waar het marktaandeel van de verschillende browsers bijzonder snel kan wisselen. Uit gegevens van StatCounter blijkt namelijk dat Safari van Apple hier enorm is gestegen wat ten koste is gegaan van Firefox. De browser van Mozilla werd hier het meest gebruikt tot mei. Vanaf dat moment zijn diverse onderzoekers op het continent overgestapt op Safari wat er voor zorgde dat het marktaandeel van Firefox van 80 procent daalde naar 25 procent en het marktaandeel van Safari explodeerde van 1 procent naar ruim 73 procent. De andere browsers hebben geheel geen marktaandeel.

Wereldwijd

Kijkend wereldwijd is het natuurlijk een heel ander verhaal en is Google Chrome bezig met een opmars. In diverse landen heeft de browser van Google al de eerste plaats weten te bemachtigen zo blijkt uit de cijfers. Met name in Zuid-Amerika is Chrome bijzonder populair en staat het op de tweede plaats slechts 10 procent achter Internet Explorer. Chrome is de meestgebruikte browser in de landen Uruguay Chili en Argentiniƫ.

In Europa gaat de strijd met name nog tussen Internet Explorer en Firefox. In Nederland is de browser van Microsoft nog wel het meest populair gevolgd door Firefox en Chrome.