Marktaandeel Internet Explorer 6 onder 1 procent in VS

Microsoft viert vandaag dat het marktaandeel van browser Internet Explorer 6 is gezakt tot onder 1 procent in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar begin maart opende Microsoft de website ie6countdown.com, een campagne om het marktaandeel van de browser wereldwijd zo snel mogelijk te laten zakken. Nu bijna een jaar later heeft de website meer dan 2.75 miljoen bezoekers gehad en 5.6 miljoen pageviews.

In deze periode is het marktaandeel van de browser flink gedaald in diverse landen. Op de website staat een lijstje met landen waar de browser nu een aandeel van minder dan 1 procent heeft, naast de Verenigde Staten staan Tsjechië, Portugal, de Oekraïne, Mexico, Polen, Australië, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en de Filipijnen op de lijst. In Nederland staat Internet Explorer 6 volgens de website momenteel op 1.1 procent.

Wereldwijd gezien is het marktaandeel 7.7 procent en dit komt met name door China waar de browser een aandeel heeft van 25.2 procent, afgelopen jaar lag dit nog op 30 procent.

Taart

Om nu te vieren dat het marktaandeel in de Verenigde Staten dusdanig is gedaald werd de onderstaande taart gemaakt met een HTML5 logo en de tekst "Goodbye IE6".