Marktaandeel Google weer gestegen in Verenigde Staten

Het marktaandeel van Google is weer iets gestegen in de Verenigde Staten zo blijkt uit nieuwe cijfers van comScore. Google kwam in de maand augustus uit op een marktaandeel van 66,4 procent, een daling van 0,4 procent vergeleken met de maanden juni en juli. Het gaat nu weer de goede kant op, afgelopen maand kwam het marktaandeel van Google uit op 66,7 procent. Microsoft bleef met Bing staan op de tweede plaats met 15,9 procent nadat in de maanden juni en juli het marktaandeel licht gestegen was.

Yahoo leverde flink in, in de maand augustus stond het marktaandeel nog op 12,8 procent echter in de maand september bedroeg het marktaandeel 12,2 procent. Het marktaandeel van Ask steeg in september naar 3,5 procent en AOL kwam als vijfde uit op 1,8 procent.

In totaal werden er 16,3 miljard zoekopdrachten uitgevoerd waarvan Google er 10,9 miljard verwerkte, een daling van 4 procent vergeleken met augustus. Microsoft was goed voor 2,6 miljard zoekopdrachten wat eveneens een daling van 4 procent was en Yahoo verwerkte 2 miljard zoekopdrachten, een daling van 9 procent. Ask verzorgde 565 miljoen zoekopdrachten, een stijging van 3 procent en verwerkte AOL 287 miljoen zoekopdrachten.

Lees meer over: , , , , ,