Marktaandeel Google Chrome voor iOS bereikt bijna 3 procent

Hoewel de desktopversie van Google Chrome wereldwijd domineert is dit nog niet het geval op de iPhone, iPad en iPod Touch al is het marktaandeel wel stijgende. Binnen een maand nadat Google Chrome werd uitgebracht voor iOS wist de browser al een marktaandeel te pakken van 1.5 procent. Nu ruim drie maanden na de introductie heeft de browser bijna 3 procent marktaandeel zo blijkt uit nieuwe cijfers van Chitika.

Google Chrome staat op dit moment op 2,7 procent. Nadat de browser werd uitgebracht pakte deze al snel de eerste plaats in de lijst met gratis applicaties in de App Store, inmiddels is de browser niet meer te vinden in de top 25. Recent werd er nog een update uitgebracht van de browser waarmee onder meer de mogelijkheid werd toegevoegd om websites direct te delen op Google+, Facebook en Twitter. Daarnaast is er aan andere applicaties van Google juist een optie toegevoegd om sites te openen met Chrome.

Zoals je hieronder ziet blijft logischerwijs browser Safari de grote leider op het platform. Google Chrome voor de iPhone, iPad en iPod Touch kan hier gedownload worden.

Lees meer over: , , ,