Marktaandeel Google Chrome blijft wereldwijd groeien

Het gaat bijzonder goed met de browser van Google die alsmaar marktaandeel blijft winnen. Enkele maanden geleden wist Google Chrome de browser van Microsoft al van de eerste plaats te stoten en sinds dat moment groeit de browser goed door. Uit de laatste cijfers die afkomstig zijn van Statcounter blijkt dat de browser in de maand juli een wereldwijd marktaandeel had van 33.81 procent, dit was een maand eerder 32.8 procent.

Internet Explorer staat nog altijd wel stevig op de tweede plaats met 32.04 procent marktaandeel in juli. Firefox van Mozilla staat op de derde plaats met 23.73 procent gevolgd door browser Safari van Apple met een marktaandeel van 7.12 procent. Wat betreft Safari lijkt Apple overigens gestopt te zijn met de ontwikkeling van de browser voor Windows. Als laatste staat browser Opera met een marktaandeel van 1.72 procent.

Nederland

In Nederland is Internet Explorer nog wel oppermachtig met een marktaandeel van 43.88 procent in de maand juli. Google Chrome is goed voor 24.94 procent en Firefox is goed voor 17.42 procent. Safari groeit langzaam en staat inmiddels op 11.55 procent, een jaar geleden had de browser nog een marktaandeel van 7.1 procent. Als laatste staat Opera op 0.86 procent, een jaar geleden had de browser een marktaandeel van 1.01 procent.

Antarctica

In de afgelopen tijd hebben we al diverse keren gekeken naar de browsermarkt op Antarctica. Hier is momenteel nog altijd Firefox de meest gebruikte browser met een marktaandeel van 95.95 procent gevolgd door Internet Explorer met 3.61 procent.

Lees meer over: , , , ,