Marktaandeel Android groeit verder in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten gaat het goed met het mobiele besturingssysteem van Google. Uit de laatste cijfers van comScore blijkt dat het marktaandeel van Android is gestegen van 50.8 procent in de maand april naar 52.2 procent in de maand juli. Apple staat met iOS op de tweede plaats met een marktaandeel van 33.4 procent in juli, een stijging van 2 procent vergeleken met april. Google en Apple hebben zodoende dus 85.6 procent van de markt in handen. Minder goed gaat het met RIM (BlackBerry), RIM verloor 2.1 procent en kwam in de maand juli uit op een marktaandeel van 9.5 procent. Microsoft leverde ook in, het marktaandeel van Windows Phone daalde met 0.4 procent naar 3.6 procent. Als laatste Symbian met 0.8 procent marktaandeel, een daling van 0.5 procent vergeleken met april.

China

Naast de Verenigde Staten gaat het in China nog beter met Android. Uit cijfers afkomstig van Analysys blijkt dat het besturingssysteem hier een marktaandeel had van 82.8 procent in het tweede kwartaal van 2012, in het eerste kwartaal lag dit nog op 76.7 procent. Apple deed het hier een stuk minder goed evenals Symbian, beiden kwamen tot een marktaandeel van 6 procent. Symbian stond in het eerste kwartaal nog op 11.8 procent. Er wordt geschat dat er ongeveer 200 miljoen mensen met een smartphone zijn in China.

1.3 miljoen activaties per dag

Gisteren liet voormalig CEO Eric Schmidt tijdens een evenement van Motorola in New York nog weten dat er nu dagelijks 1.3 miljoen apparaten met Android geactiveerd worden.

Het gaat dan om slechts 70.000 tablets, dit is 5.38 procent van het totaal aantal dagelijkse activaties maar dit stijgt snel dankzij de komst van de Nexus 7. Android groeit dus snel, in december werden er nog 700.000 apparaten met Android dagelijks geactiveerd. In totaal zijn er wereldwijd ongeveer 480 miljoen apparaten voorzien van het besturingssysteem.

De meeste apparaten draaien op dit moment nog op versie 2.3 (Gingerbread) van Android gevolgd door Ice Cream Sandwich met 20.8 procent. De laatste versie van Android uitgebracht door Google is Jelly Bean, 1.2 procent van alle apparaten draait hier nu op.

Lees meer over: , , , , , ,