Mark Zuckerberg zet fans om in abonnees

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook heeft direct gebruik gemaakt van de nieuwe Subscribe button die deze week is geïntroduceerd. Mark had een eigen fanpagina met meer dan 5 miljoen fans die nu allemaal zijn omgezet naar abonnees van zijn persoonlijke profiel. Hiervoor is de nieuwe button dan ook precies bedoeld. Op deze manier kan de CEO van het sociale netwerk eenvoudig gevolgd worden en krijgt iedereen zijn publieke updates te zien terwijl hij privéberichten kan delen met zijn echte vrienden.

De CEO is waarschijnlijk hierdoor nu de meest gevolgde persoon op het sociale netwerk.

Programmeerkunsten

Ondertussen is er nog meer nieuws rondom Mark Zuckerberg. New York Magazine heeft een stukje dat gaat over de CEO als programmeur. In de begindagen van Facebook was Mark een erkend programmeur maar tegenwoordig schrijft hij nauwelijks nog code.

Begin deze week werd hem de kans gegeven door enkele ontwikkelaars van Facebook om zijn kunsten te vertonen nadat hij had aangegeven weer eens een aantal regels code te willen schrijven. Er werd hem een bug voorgelegd, het oplossen duurde alleen iets langer dan verwacht. Het duurde ongeveer twee uur voordat de bug was opgelost, iets wat een ontwikkelaar normaal gesproken binnen enkele minuten zou lukken.

"It was like a retired slugger coming back for one last at-bat, for old time’s sake, and finding he’d lost more of his game than he’d reckoned." aldus New York Magazine.

Lees meer over: ,