Mark Zuckerberg heeft een simpel leven

De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg loopt er niet echt mee te koop dat hij zich mag rekenen tot de rijkste mensen op aarde met een vermogen van 9,4 miljard dollar. In het televisieprogramma Today van NBC zei hij dan ook dat hij een simpel leven leeft en trots is om dagelijks dezelfde kleding te dragen. De oprichter van het sociale netwerk staat al jaren bekend om het dragen van een trui met capuchon en er bestaat zelfs een account (@ZuckerbergsHood) op Twitter voor, het is wat dat betreft vergelijkbaar met de coltrui die Steve Jobs altijd droeg. Afgelopen jaar stond hij nog op de lijst met slechts geklede mensen van Esquire. In het interview zegt Zuckerberg dat hij ongeveer 20 identieke grijze T-shirts in de kast heeft liggen terwijl zijn vrouw veel meer verschillende kleren heeft.

In het interview spreekt hij ook over de toekomst van het sociale netwerk, over het moreel van medewerkers en zijn trouwerij in mei dit jaar. Hij geeft onder andere aan zich erg verantwoordelijk te voelen voor alle medewerkers die hem gewoon bij zijn voornaam noemen. Niemand noemt hem meneer Zuckerberg en dat is ook precies de bedoeling.

Facebook mobiel

Wat betreft Facebook zei hij dat meer mensen het sociale netwerk gebruiken met een mobiele browser dan met de applicaties voor Android en iOS. Er zijn veel gebruikers die de applicatie voor Android gebruiken echter zijn er op dit moment meer gebruikers die gewoon de mobiele browser starten en hiermee naar Facebook gaan dan gebruikers van de applicaties voor Android en iOS gecombieerd. Zuckerberg gaf ook aan in het interview dat hij direct na de lancering eerder deze maand een gratis iPhone 5 heeft ontvangen van de CEO van Apple maar ondanks dat gebruikt hij ook diverse andere apparaten.

Het volledige interview zal vanavond in de Verenigde Staten worden uitgezonden.

Lees meer over: ,