Mark Zuckerberg laat website iGrill crashen

Op maandag plaatste Mark Zuckerberg het volgende bericht op Facebook, "I updated my grilling app, iGrill, today and it now has Facebook integration that lets you see what other people are grilling right now around the world. Awesome. I'm making a Fred's steak." Het was dit bericht dat als resultaat had dat de servers van het bedrijf achter de applicatie onderuit gingen. Normaal heeft igrillinc.com gemiddeld 70.000 bezoekers per maand maar na het bericht van Zuckerberg liep dit op tot 1000 bezoekers per minuut.

Christopher Allen, CEO van iGrill zegt dat hij niet wist dat Zuckerberg het product van het bedrijf zou gaan noemen. Een ontwikkelaar net terug van vakantie zag de vermelding staan en niet snel daarna volgden de nodige telefoontjes en SMS'jes en ging de website onderuit. Afhankelijk van de locatie van bezoekers was de website 30 minuten tot twee uur uit de lucht. Mark Zuckerberg is, in tegenstelling tot was sommige mensen denken geen investeerder in iGrill, de extra promotie is natuurlijk wel bijzonder goed voor het bedrijf.

Het bedrijf levert bij de applicatie een bak- en kookthermometer voor 94,95 euro. Door na het installeren van de applicatie verbinding te maken met de therometer (Bluetooth) kun je op afstand in de gaten houden of hetgeen wat je aan het maken bent de gewenste temperatuur heeft bereikt. De applicatie bevat ook een kookwekkeer, recepten en video's.

Lees meer over: ,