Mark Zuckerberg gaat geen aandelen Facebook verkopen

Uit documenten van Facebook blijkt dat oprichter en CEO Mark Zuckerberg in het komende jaar zeker geen aandelen zal gaan verkopen. Zuckerberg heeft momenteel de meeste aandelen van het sociale netwerk in zijn bezit, zijn vermogen ligt momenteel op ruim 9.2 miljard dollar, meer dan de helft minder dan op het moment dat Facebook naar de beurs ging eerder dit jaar. Ook de twee bestuursleden Marc Andreessen en Don Graham hebben de belofte gedaan om geen aandelen te gaan verkopen in het komende jaar.

Wel verkocht Mark Zuckerberg bij de beursgang een pakket van 30 miljoen aandelen waarmee hij 1 miljard dollar ophaalde, het meeste werd echter gebruikt om belastingen te betalen. Momenteel bezit de oprichter nog steeds bijna een half miljard aandelen.

Sinds de gang naar de beurs is het aandeel Facebook in een vrije val terecht gekomen. Op het moment van schrijven staat de koers op 18.34 dollar. De openingsprijs eind mei lag een stuk hoger op 42 dollar, hoger dan de introductieprijs van 38 dollar echter daarna begon het aardig te schommelen en kwam uiteindelijk de prijs die dag uit op 38.23 dollar.

De totale marktwaarde van Facebook op de beurs bedraagt nu ongeveer 39 miljard dollar.

Lees meer over: ,