Mark Zuckerberg enthousiast over bril van Google (Project Glass)

Google Glasses Afgelopen woensdag presenteerde Google meer informatie over de eigen bril waar het bedrijf al een tijdje druk mee is. Naast de nodige foto's en video's werd tevens aangekondigd dat er testers worden gezocht. Maar naast dat het bedrijf meer informatie deelde over Project Glass had Sergey Brin, de medeoprichter van Google die nauw betrokken is bij de ontwikkeling een ontmoeting met de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg.

De twee kwamen elkaar tegen in San Francisco vanwege de nieuwe wetenschapsprijs Breakthrough Prize in Life Sciences, een initiatief waar beiden evenals hun vrouwen Anne Wojcicki en Priscilla Chan bij betrokken zijn. Hoewel ze hier dus waren vanwege de aankondiging van de wetenschapsprijs hadden de twee na afloop een gesprek over de nieuwe bril van Google. Direct na het afronden van alle interviews stapte Zuckerberg naar Brin om de bril te bekijken, terwijl Brin de bril op het hoofd van Zuckerberg zette gaf de CEO van Facebook al aan niet te kunnen wachten om een exemplaar te bemachtigen.

Zuckerberg probeerde diverse opdrachten te geven aan de bril middels 'Ok, Glass' en stelde daarna allerlei vragen terwijl Brin hem door de verschillende schermen heen hielp. "How do you look out from this without looking awkward?, You know, how are you supposed to use these this without breaking eye contact?" en "Can you get indoor directions?" waren enkele vragen van de CEO. Daarna ging het door over het ontwikkelen voor de bril en Zuckerberg gaf aan dat Facebook klaar is voor de introductie en dat er al een team van drie ontwikkelaars klaar staat om te starten met het ontwikkelen van applicaties. Dit team staat onder leiding van een voormalig medewerker van Google.

Terwijl Zuckerberg de bril uitprobeerde probeerde hij er ook voor te zorgen dat er zo min mogelijk foto's werden gemaakt van hem en Sergey Brin, "Wait , this isn’t supposed to be a thing" zei de oprichter van het sociale netwerk lichtelijk nerveus tegen de aanwezigen.