Mark Zuckerberg dacht 50 Cent te hebben aangenomen

50_cent_kevin_colleran

Er werd in 2005 door Mark Zuckerberg even gelooft dat de Amerikaanse rapper 50 Cent of eigenlijk Curtis Jackson zoals hij heet het nieuwe hoofd Business Development en Sales van Facebook was geworden. De rapper brak in 2003 door met het nummer In da club en later volgde nog diverse andere hits, in totaal verkocht hij 20 miljoen cd's en 40 miljoen singles wereldwijd. Mark Zuckerberg kende de rapper in 2005 schijnbaar nog niet, wellicht dat hij zijn muziek kende maar in ieder geval wist Zuckerberg niet hoe de rapper er uit zag en hij dacht zodoende even dat 50 Cent in dienst was gekomen bij het sociale netwerk.

In 2005 werd de medeoprichter van Facebook, Eduardo Saverin vervangen als hoofd Business Development en Sales door Kevin Colleran. Colleran had echter op het sociale netwerk de bovenstaande profielfoto ingesteld waarop hij is te zien samen met de rapper en daarom dacht Mark Zuckerberg dat 50 Cent de nieuwe medewerker van Facebook was.

Dit alles staat in het nieuwe boek van David Kirkpatrick getiteld The Facebook Effect: The Inside Story of the Company That Is Connecting The World. Zuckerberg besloot om samen met de toenmalige directeur van Facebook en oprichter van Napster Sean Parker naar New York te vliegen om Colleran persoonlijk te ontmoeten bij de Virgin Megastore. Colleran was aan de late kant en terwijl hij naar de oprichter van Facebook liep kreeg hij een telefoontje van Zuckerberg met de vraag waar hij bleef, hij antwoordde toen, Zuck! I’m right in front of you! Volgens Kirkpatrick keek Mark Zuckerberg op dat moment bijzonder beteuterd omdat hij dus eigenlijk had verwacht de Amerikaanse rapper te ontmoeten.

De volgende dag belde Sean Parker Kevin Colleran nog even op om uit te leggen dat de ontmoeting op zich prima was verlopen maar dat Parker en Zuckerberg beiden een vreemd gevoel hadden omdat ze iemand anders hadden verwacht. Later vertelde Parker het verhaal ook nog aan 50 Cent zelf die eigenlijk wel graag de baan had willen hebben.

Het stukje uit het boek: Zuckerberg arranged to meet Colleran in front of the Virgin Megastore on New York’s Union Square. Colleran showed up late and was walking toward Zuckerberg when he got a phone call from his new boss. ‘Where are you?’ Zuckerberg asked. ‘Zuck! I’m right in front of you!’ Colleran replied. Zuckerberg looked crestfallen. He thought Thefacebook’s ad salesman was the tough-looking Black guy in the profile photo.

Lees meer over: ,