Mark Rutte nu ook op Google+

Onze eigen minister-president Mark Rutte is vanaf nu ook min of meer aanwezig op Google+. Min of meer want hij zal zelf geen berichten gaan plaatsen op het sociale netwerk van Google maar de pagina wordt bijgehouden door de Rijksvoorlichtingsdienst. De RVD zal hier met regelmaat verslag gaan doen van de verschillende activiteiten van de minister-president en tevens wordt er een kijkje achter de schermen gegeven.

De pagina van Rutte is hier te vinden. Hierbij wordt tevens direct aangegeven dat reacties en/of vragen niet direct worden beantwoord maar dat wel alles wordt gelezen. Op het moment van schrijven is Mark Rutte toegevoegd door bijna 100 gebruikers van Google+.

Er zijn al verschillende politieke leiders actief op het sociale netwerk van Google, zo opende afgelopen jaar de Amerikaanse president Barack Obama al een eigen pagina en ook de Britse premier David Cameron is al geruime tijd aanwezig op Google+.

Andere netwerken

Overigens is Mark Rutte ook te vinden op andere sociale netwerken. Als eerste op Twitter waar hij gevolgd wordt door meer dan 71.000 gebruikers en daarnaast is er vandaag ook een nieuw Hyves-profiel geopend. Mark Rutte is al sinds oktober 2006 actief op Hyves waar hij nu meer dan 28.000 vrienden heeft maar voor zijn rol als minister-president is er nu dit nieuwe profiel. Alle accounts worden bijgehouden door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Lees meer over: ,