Marissa Mayer krijgt 1 miljoen per jaar als CEO van Yahoo

Marissa Mayer is inmiddels aan de slag gegaan als nieuwe CEO van Yahoo en duidelijk is geworden dat ze hiervoor een royaal salaris ontvangt. Dit start met jaarlijks salaris van 1 miljoen dollar, 83.333,33 dollar per maand. Dit is net zoveel als de voormalige CEO van Yahoo, Scott Thompson kreeg als salaris al kreeg hij niet de kans om het volledige miljoen te pakken. Haar salaris zal op twee datums worden overgemaakt, halverwege en aan het eind van de maand zoals in de Verenigde Staten gebruikelijk is.

De inkomsten kunnen nog aardig gaan oplopen als ze goed presteert en in het meest gunstige geval kan ze in totaal meer dan 70 miljoen dollar verdienen. Dit betreft aandelenpakketten ter waarde van 42 miljoen dollar en een bonus van 2 miljoen dollar per jaar mits Yahoo financieel vooruitgaat. Ze heeft recht op slechts 20 vakantiedagen per jaar.

Mayer is de vijfde CEO van het bedrijf in slechts vier jaar tijd. Ze neemt zoals gezegd het stokje over van Thompson die maar kort de leiding had. Voor Thompson was Carol Bartz de CEO van het bedrijf, zij volgde in 2009 de medeoprichter van Yahoo, Jerry Yang op.

Google Plus

Overigens nog opvallend is dat ondanks ze haar nieuwe baan heeft aangekondigd op Google+ ze haar gegevens nog niet heeft bijgewerkt. Wie haar profiel opent ziet dat ze wel haar beschrijving heeft bijgewerkt maar nog niet haar beroep en werkervaring. Op LinkedIn en Facebook heeft ze haar gegevens ook nog niet bijgewerkt, op Twitter wel.

Lees meer over: ,