Maria Callas op de homepage van Google met logo

Maria Callas

Vandaag is op diverse homepages wereldwijd van Google de bovenstaande doodle te zien die geheel in het teken staat van Maria Callas. Maria Callas werd geboren op 2 december 1923 in New York als Maria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulos en zij zou later uitgroeien tot een van de beroemdste operazangeressen van na de Tweede Wereldoorlog. Haar lange achternaam Kalogeropoulos werd op haar geboortecertificaat ingekort als Kalos wat in het Grieks 'mooi' betekent, later werd Kalos weer gewijzigd naar haar uiteindelijke naam Callas.

Maria Callas reisde in 1937 met haar moeder terug naar Griekenland en hier volgde ze haar eerste zangopleiding. Ze werd echter niet aangenomen voor het Atheens Conservatorium maar ze mocht wel aan de slag bij het Grieks Nationaal Conservatorium. De eerste zangpedagoge van Callas besloot dat ze geen alt maar een sopraan was.

Het eerste openbare optreden vond plaats op 11 april 1938, een jaar later ging ze alsnog aan het Atheens Conservatorium studeren. In de jaren erna zou ze schitteren in diverse grote negentiende-eeuwse Italiaanse opera's. Op 11 december 1973 gaf ze ook in Amsterdam een concert. De bijnaam van Maria Callas was overigens La Divina. Op 16 september 1977 overleed Callas in Parijs in haar eigen appartement aan een hartaanval.

Bekijk ook het overzicht met alle geplaatst logo's door Google in oktober.

Lees meer over: ,