Man doet zich voor op Facebook als winnaar Powerball loterij

Dat gebruikers van Facebook soms wel heel makkelijk berichten delen, zeker als er een kans bestaat om 1 miljoen dollar te krijgen blijkt wel uit het volgende verhaal. Nolan Daniels, een gebruiker van Facebook uit de Verenigde Staten kocht een lot voor de bekende Powerball loterij, een grote loterij in de Verenigde Staten met nog grotere prijzen.

Nadat de trekking was geweest bleek dat Nolan Daniels alle cijfers op zijn lot gekocht voor slechts 2 dollar goed had waarmee hij een bedrag van maar liefst 587,5 miljoen dollar zou hebben gewonnen. 587,5 miljoen dollar zou hebben gewonnen want hoewel hij wel de cijfers allemaal goed had stonden ze niet in de juiste volgorde wat wel het geval moet zijn volgens het reglement van de Powerball loterij om het enorme bedrag te kunnen winnen.

2 miljoen keer gedeeld

Hij maakte een foto van zichzelf samen met het lot en plaatste deze op Facebook met als onderschrift 'Looks like I won't be going to work EVER'. Met de foto gaf hij tevens aan dat hij 1 miljoen dollar zou gaan verloten onder alle gebruikers die zijn foto zouden delen op het sociale netwerk. Zonder te checken of het lot wel correct was en echt het geldbedrag had opgeleverd deelden gebruikers de foto massaal en inmiddels is de foto al bijna 2 miljoen keer opnieuw geplaatst op Facebook. Er zijn bijna 20.000 reacties geplaatst en de foto is bijna 40.000 keer geliked. Geen van de gebruikers maakt dus kans op het krijgen van het bedrag en inmiddels is duidelijk dat de helft van de prijs is gewonnen door een stel uit de Amerikaanse staat Missouri, naar wie de andere helft van de prijs gaat is nog onbekend.

Lees meer over: