Makkelijker meldingen uitschakelen Facebook

Facebook heeft een update doorgevoerd waardoor het een stuk makkelijker wordt om meldingen uit te schakelen van applicaties, groepen en andere bronnen. Het uitschakelen van meldingen kan nu direct binnen het dropdown menu zoals hieronder te zien is in de screenshot in het geval van Klout. Door met de muis op een melding te gaan staan komt een klein kruisje in beeld, door hier op te klikken schakel je meldingen van in dit geval Klout geheel uit. Hetzelfde kan gedaan worden met individuele berichten zodat je niet telkens een melding krijgt als iemand anders een nieuwe reactie heeft geplaatst.

Het aanpassen van meldingen kon altijd al wel gewoon via de instellingen maar de nieuwe manier maakt het een stuk eenvoudiger. Ontwikkelaars van applicaties kunnen in de statistieken bekijken hoe vaak gebruikers van hun applicatie meldingen uitschakelen.

Google+

Toevallig werd gisteren duidelijk dat concurrent Google+ op korte termijn ook met instellingen gaat komen om het kleine tellertje met meldingen aan te passen. In de instellingen kan dan bepaald worden waarvoor er een melding moet worden getoond.

Lees meer over: