Makkelijker je profiel aanpassen op Twitter.com

edit_profile_twitterHet aanpassen van je eigen profiel op Twitter is nu een stuk eenvoudiger geworden. Je hoeft nu niet langer eerst de instellingen te openen op Twitter.com om gegevens te wijzigen maar je kunt simpelweg op de knop 'Edit Profile' klikken die rechtsonder de grote afbeelding staat direct naast de knop om privéberichten te openen.

Na het klikken op de knop zal het bovenste gedeelte van de pagina met alle gegevens van je eigen account worden uitgelicht. Door bijvoorbeeld op de omschrijving te klikken kan deze direct worden aangepast, dit werkt op dezelfde manier wat betreft land, URL en naam. Door te klikken op het potloodje die op de profielfoto staat komt er een menu tevoorschijn, je kunt dan de foto verwijderen, een nieuwe afbeelding uploaden of direct een nieuwe afbeelding maken met je eigen webcam. De grote coverfoto kan eveneens worden vervangen door te klikken op het kleine potloodje die rechtsboven is geplaatst.

De microblogdienst kondigde zelf middels een tweet op het eigen account en een begeleidende video de nieuwe mogelijkheden aan, deze video bekijk je hieronder.

Overigens heeft Twitter nog een andere kleine update doorgevoerd betreffende het aanmaken van lijstjes. Er kunnen nu 1000 lijstjes aangemaakt worden waar dit eerst was beperkt tot slechts 20. Elke lijst mag 5000 accounts bevatten waar dit er eerst 500 waren.

Lees meer over: