Makkelijk applicaties Android delen op Google+

Google heeft stilletjes een feature toegevoegd aan Google+ voor het delen van applicaties voor Android. Door simpelweg de URL van een applicatie toe te voegen aan een bericht wordt er net als in het geval van een website een titel en omschrijving toegevoegd maar in dit geval zal er dan ook een knop 'Install' worden toegevoegd zodat gebruikers die het bericht in hun stream zien eenvoudig direct de gedeelde applicatie kunnen installeren.

Na het klikken op de blauw knop Install zal Google Play worden geopend in een nieuw venster met de vraag om het downloaden van de betreffende applicatie te bevestigen. Het werkt wat dat betreft op dezelfde manier als het delen van muziek wat al langer mogelijk was, zodra er een muzieknummer wordt gedeeld op Google+ wordt er automatisch een preview van 30 seconden toegevoegd plus een knop om het nummer aan te schaffen.

Het werkt overigens niet als er in Google Play op de +1 knop wordt geklikt om een applicatie te waarderen. Zodra dit wordt gedaan wordt de applicatie ook geplaatst op Google+ echter hierbij is (nog) geen knop om de applicatie direct te installeren te zien.

Lees meer over: , , ,