Maker kloon iPhone 5 wil Apple aanklagen

Een week voordat Apple de nieuwe iPhone 5 zal gaan presenteren komt er het bericht dat de maker van de Goophone I5 (foto hierboven) overweegt om Apple aan te klagen als het bedrijf de iPhone 5 gaat introduceren in China. Het Chinese bedrijf Goophone heeft een telefoon gemaakt die qua ontwerp is gebaseerd op alle geruchten in de afgelopen maanden over het ontwerp van de nieuwe iPhone, de Goophone is voorzien van Android.

Het argument van Goophone om mogelijk Apple aan te gaan klagen is dat het Chinese bedrijf de kloon eerder heeft uitgebracht en dat dus toestellen die op het Chinese model lijken dus eigenlijk kopieën zijn. Dus volgens het bedrijf is dan de iPhone 5 eigenlijk de kloon en niet hun eigen telefoon, direct een goede tip voor Samsung :-). Hoewel vrij zeker is het uiteraard nog wel even afwachten hoe de nieuwe iPhone er straks echt uit zal zien.

Volgende week op 12 september zal Apple de iPhone 5 gaan lanceren en vermoedelijk zal het toestel een week later in de Verenigde Staten in de winkels liggen en waarschijnlijk op 5 oktober in Europa. Wanneer en of het toestel naar China komt is nog niet duidelijk.

Lees meer over: ,