Magento Go beschikbaar

Vanaf nu is Magento Go beschikbaar, vorige maand aangekondigd tijdens de Imagine Conference, een jaarlijks event van Magento in Los Angeles. Magento Go is gericht op kleine bedrijven die niet direct het budget hebben om een volledig nieuwe webshop te laten ontwikkelen. Je opent eenvoudig een webwinkel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Mijnwebwinkel of WordPress.com.

Er is in dit geval geen gratis versie beschikbaar maar er bestaat wel de mogelijkheid om het pakket 30 dagen gratis uit te proberen. Een shop komt dan beschikbaar op gebruikersnaam.gostorego.com. Tijdens de registratie kies je een URL en gebruikersnaam en tevens hier de optie om sample data te installeren zodat je al een gevulde shop krijgt met voorbeeld producten zodra je de registratie hebt afgerond.

Zodra de shop dan klaar is wordt er een standaard thema gebruikt die vervolgens aangepast kan worden maar er kan ook gekozen voor enkele andere standaard thema's die eveneens aan te passen zijn. Het admin gedeelte van Magento Go ziet er iets anders uit de dan de backend van de community versie maar is qua werking vergelijkbaar en onder andere beschikbaar in het Nederlands en enkele andere talen.

Features

Het pakket is standaard al bijzonder uitgebreid en in principe is het zo dat je bij alle abonnementen beschikt over alle features tenzij anders aangegeven in het overzicht. Bij een standaard shop denk bijvoorbeeld aan zaken als reviews, tags, een tell a friend mogelijkheid, een sitemap, voorraadbeheer, wish lists, polls, Google Analytics, kortingsbonnen, meerdere valuta's en de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen.

Prijzen

De goedkoopste shop is er voor 15 dollar per maand. Je mag dan maximaal 100 producten toevoegen, 3 admin accounts, 4 GB dataverkeer en een opslag van 200 MB. Met het volgende pakket heb je 500 producten en 500 MB opslag voor 25 dollar per maand. Wil je nog hoger gaan dan is er een pakket voor 1000 producten voor 65 dollar per maand en laatste is er een pakket voor 125 dollar per maand. Bij dit duurste pakket mag je maximaal 10.000 producten toevoegen en heb je 5 GB opslag en 32 GB dataverkeer.

Meer informatie op: magentocommerce.com/go/, een aantal screenshots hieronder.

Lees meer over: