Magento Go – Begin eenvoudig een eigen webshop

Afgelopen week is op Imagine Conference, een jaarlijks event van Magento in Los Angeles een nieuw product aangekondigd genaamd Magento Go. Magento Go is met name gericht op kleine bedrijven die niet direct het budget hebben om een volledig nieuwe webshop bij een internetbureau te laten ontwikkelen.

Het idee is wat dat betreft vergelijkbaar met Strato webshops of Mijnwebwinkel en bijvoorbeeld WordPress.com waar je eenvoudig een gratis blog opent en tegen betaling bepaalde functionaliteiten erbij krijgt. Je huurt in feite dus een webshop en je hoeft je daarom dus niet druk te maken over de technische ontwikkeling of de hosting van het pakket. Het design van de shop kan geregeld worden vanuit de applicatie en naast het plaatsen van producten is er de mogelijkheid om betaalmogelijkheden te kiezen, BTW in te stellen evenals verzendmethodes. Meertaligheid, kortingen en kortingsbonnen, verschillende valuta's behoren eveneens tot de mogelijkheden van Magento Go.

Op deze manier is een webshop dus relatief eenvoudig, zonder dat er direct programmeerkennis benodigd is op te zetten. De daadwerkelijke lancering volgt later deze maand. Er komen verschillende typen maandelijkse abonnementen om aan de verschillende wensen per bedrijf te voldoen. Uitproberen van het pakket kan ook, er zal een mogelijkheid komen om Magento Go 30 dagen uit te proberen.

Lees meer over: