MacBook Pro de beste laptop om Windows op te installeren

macbook_pro_windows De MacBook Pro 13 inch is de beste laptop om Windows op te draaien zo is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door Soluto. Het bedrijf deed onderzoek naar de tien beste laptops om Windows op te draaien en een belangrijke reden dat de MacBook Pro als beste naar voren is gekomen komt omdat elke installatie van Windows op het apparaat schoon is. Voor het onderzoek werden diverse testen uitgevoerd met de best verkochte computers. Zo werd er gekeken naar het aantal crashes, vastgelopen programma’s en Blue Screens of Death. Uiteraard was opstarttijd ook een belangrijk punt.

Soluto geeft wel toe dat de vergelijking misschien een beetje oneerlijk is. Waar dus elke installatie van Windows op een MacBook Pro schoon is kan dat niet gezegd worden van de installaties op de andere systemen. Veel fabrikanten installeren allerlei overbodige programma's op deze laptops en wat dat betreft zou de test eerlijker zijn geweest als ook de systemen van Dell en Acer werden voorzien van een schone installatie van Windows. Soluto vond het beter om te kijken naar de laptops zoals ze beschikbaar zijn op de markt.

Na de MacBook van Apple staat de Aspire E1-571 van Acer op de tweede plaats gevolgd door de Dell XPS 13 op de derde plaats. In totaal staan er vijf laptops van Dell in de top 10, Acer komt twee keer voor. Apple komt ook twee keer voor in de lijst, op de zesde plaats staat de MacBook Pri 15 inch Retina. Naast de vergelijking maakte het bedrijf een klein overzicht van de nadelen van Windows op een Mac. Zo kost het iets meer moeite om Windows op een Mac te krijgen en kunnen er problemen optreden met stuurprogramma's.

top_10_windows_laptops

Lees meer over: , , ,