Maandag aankondiging iOS6 op WWDC

Morgen gaat in het Moscone Center in San Francisco de jaarlijkse Apple Worldwide Developers Conference 2012 (WWDC) van start. Apple is de afgelopen dagen druk geweest met de voorbereidingen en zodoende is daar de bevestiging dat eigenlijk zoals al werd verwacht iOS6 zal worden aangekondigd. Op de onderstaande foto van 9to5mac is dit te zien. Verwacht wordt dat deze versie van het besturingssysteem de nodige nieuwe features met zich mee zal brengen waarover de laatste tijd al veel berichten zijn geweest.

Kaarten

Als eerste zal Apple gaan aankondigen dat Google Maps, al jaren aanwezig in iOS zal worden vervangen door eigen 3D-kaarten inclusief een geheel nieuw icoontje. Recent lekte hiervan al enkele screenshots uit op internet die er al bijzonder goed uitzagen.

iPad

Ook waren er recent berichten dat Apple met iOS6 de persoonlijke assistent Siri beschikbaar zal gaan maken op de iPad 3. Siri is op dit moment alleen nog beschikbaar op de iPhone 4S. Alle functionaliteiten zouden op de iPad beschikbaar komen behalve hetgeen gerelateerd aan bellen. Tevens zou er een aangepaste interface gemaakt zijn.

Facebook

Het is tevens de verwachting dat op de conferentie integratie van Facebook zal worden aangekondigd op een vergelijkbare manier als Twitter nu geïntegreerd is sinds iOS 5. Apple heeft in de afgelopen tijd diverse keren verwijzingen hier naar gemaakt. Met deze integratie kun je eenvoudig artikelen of andere zaken delen op het sociale netwerk.

Niet storen

Als laatste is het de verwachting dat iOS6 een Niet Storen-knop zal gaan krijgen. Met deze knop kunnen meldingen en banners worden uitgeschakeld zodat je niet gestoord kan worden bijvoorbeeld tijdens het spelen van een spel. Diverse bronnen zeggen dat deze nieuwe knop zal worden geplaatst in de Instellingen direct onder de knop Vliegtuigmodus.

iCloud tabbladen

Een andere toevoeging is er in de vorm van iCloud tabbladen, al eerder geïntroduceerd in Safari versie 5.2 voor Mac OS X. Hiermee moet het mogelijk worden om tabbladen die geopend waren op een Mac ook snel opnieuw te openen op een iPhone of een iPad.

VIP's

Als laatste krijgt Mail een feature genaamd VIP's. Hiermee kun je bepaalde mensen markeren als belangrijk en zodoende worden berichten afkomstig van deze personen voorzien van een sterretje zodat je er zeker van bent dat deze mails niet ongelezen blijven.

Maandag begint de conferentie om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Lees meer over: , , , ,