Maak van een foto een kaartje op Facebook

Facebook test momenteel met een kleine groep gebruikers de mogelijkheid om van een foto een kaartje te maken en deze per post te laten versturen. Gebruikers die deelnemen aan de test kunnen eigen foto's op deze manier versturen naar vrienden maar ook foto's van vrienden waar ze toegang tot hebben kunnen op deze manier worden gestuurd. De feature werkt niet met publiekelijk beschikbare foto's en foto's van pagina's.

In de screenshot hieronder zie je dat na het kiezen van een foto een persoonlijk bericht toegevoegd kan worden met een optie om eventueel het adres van een vriend te vragen mocht die niet beschikbaar zijn. Voor het versturen wordt er een klein bedrag gerekend.

De nieuwe feature wordt aangeboden door Facebook in samenwerking met Sincerely waar onder andere Postagram onder valt. Postagram is een applicatie waarmee je cadeaus en kaarten kunt versturen met een iPhone of telefoon met Android. De prijs per kaart is 99 dollarcent bij Postagram, het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel Facebook zal gaan rekenen mocht de feature later definitief doorgevoerd worden.

Lees meer over: