Maaike Ouboter in Nederland het populairst op YouTube in 2013

Naast het overzicht met de video's die wereldwijd het meest werden bekeken dit jaar op YouTube heeft de videowebsite ook specifieke statistieken per land gepubliceerd.

Wereldwijd was de video van het nummer The Fox (What Does the Fox Say?) van Ylvis uit Noorwegen dit jaar het populairst op YouTube, kijkend naar alleen Nederland was de video van het muzieknummer Dat ik je mis van Maaike Ouboter het populairst. Het fragment uit de tweede aflevering van de Beste Singer-Songwriter werd op 27 mei gepubliceerd en is inmiddels meer dan zes miljoen keer bekeken. Op de tweede plaats staat het veelbesproken Koningslied met meer dan 1,5 miljoen views. Het nummer Dat ik je mis van Maaike Ouboter kun je hierboven bekijken, de volledige top 10 bekijk je hier op YouTube.

Muziekvideo's

Wat betreft muziekvideo's is de eerste plaats voor de videoclip van het nummer Blurred Lines van Robin Thicke en Pharrell gevolgd door PSY met het nummer Gentleman M/V op de tweede plaats. Wereldwijd gezien staat PSY op de eerste plaats met Gentleman M/V. Verder in de top onder andere Stromae, Miley Cyrus, Rihanna en de wereldwijd populaire boyband One Direction. De volledige lijst met de populairste muziekvideo's bekijk je hier.

Lees meer over: , ,