Lorempixum: Geen Lorem Ipsum maar afbeeldingen

Lorem Ipsum, de manier om snel tekst te genereren voor een ontwerp of website zal bij vrijwel iedere ontwerper en ontwikkelaar bekend zijn. Een nieuwe handige tool, eind vorige maand gelanceerd is Lorempixum en doet min of meer hetzelfde. Met Lorem Ipsum genereer je tekst alleen met deze tool genereer je willekeurige afbeeldingen geheel op maat die je eveneens kunt gebruiken in een ontwerp of op een website.

Placeholder

Lorempixum is wat dat betreft handiger dan het onlangs besproken Placeholder-image.com omdat je op die website alleen saaie grijze blokken kunt maken terwijl je op Lorempixum.com daadwerkelijke foto's krijgt wat het geheel bijvoorbeeld op een website in ontwikkeling toch wat opfleurt. De site is dan ook toegevoegd aan de gratis webtools.

URL's

Je hebt een aantal mogelijkheden voor het gebruik van afbeeldingen. Gaat het om de bouw van een website waarop je deze afbeeldingen wilt gebruiken is er als eerste de optie om standaard URL's te gebruiken waarmee willekeurige foto's worden getoond. Gebruik daarvoor de onderstaande URL's en wijzig hierin de afmetingen naar wens.

Generator

De tweede mogelijkheid is om gebruik te maken van de generator op de website. Hier kies je eerst de afmetingen van de foto door de sliders te schuiven of door de getallen te wijzigen. Er naast kies je een categorie en als laatste klik je op 'color image' of 'gray image' waarna de foto in beeld komt en opgeslagen kan worden.

Bedankt @kunotanke voor de tip!

Lees meer over: