Livestream: Volg online het 5 mei Bevrijdingsfestival in Zwolle

5mei_logoHet is vandaag voor de 68ste keer Bevrijdingsdag in Nederland en door het gehele land worden er diverse activiteiten en festivals georganiseerd. Dit begint vanmorgen met de 5 mei-lezing. De 5-mei lezing wordt jaarlijks in een andere provincie georganiseerd en dit jaar is het de beurt aan de provincie Utrecht. Oud-minister Ernst Hirsch Ballin zal de lezing voordragen in de Domkerk waar ook Mark Rutte bij aanwezig is. Om 13:00 uur zal het Bevrijdingsvuur worden ontstoken en dit is het startsein voor de bevrijdingsfestivals.

Er zijn in totaal veertien bevrijdingsfestivals gratis te bezoeken vandaag. Zo kun je terecht in Leeuwarden, Groningen, Assen, Almere, Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Den Haag. Dit jaar is gekozen om het bevrijdingsfestival georganiseerd in Zwolle live uit te zenden op internet. Woon je niet in de buurt van Zwolle of vind je het festival te druk dan kun je hieronder en op de website van de organisatie de gehele dag de livestream volgen. Het festival gaat door tot vanavond 23:30 uur en onder andere Gers Pardoel, Di-rect, Racoon en Kane treden op, Miss Montreal zal vanavond het festival in Zwolle afsluiten.

3FM

Vandaag worden de Ambassadeurs van de Vrijheid ook de gehele dag gevolgd door 3FM. Zo zal Coen Swijnenberg de hele dag meereizen met Miss Montreal, Arno Leblanc van NOS op 3 reist vandaag met Chef'Special mee en Reinout van Gendt van FunX zal met Dio meevliegen. Coen, Arno en Reinout doen de hele dag verslag van hun reis op de radio.

NOS

Traditioneel zal vanavond in Amsterdam het 5 mei-concert op de Amstel plaatsvinden als afsluiting van Bevrijdingsdag. Het gratis te bezoeken concert zal vanavond live tussen 20.45 en 22.10 uur op Nederland 1 worden uitgezonden maar volgen kan ook middels de stream te vinden op NOS.nl. Onder andere Nick & Simon leveren vanavond een bijdrage.

Lees meer over: , ,