Livestream troonswisseling op NOS.nl en YouTube voor buitenland

troonswisseling_logoVandaag is de grote dag dat Willem-Alexander ingehuldigd zal gaan worden. Het programma zal straks gaan beginnen om 10:00 uur, dan zal Koningin Beatrix in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis in Amsterdam een korte toespraak houden en aansluitend zal de directeur van het Kabinet der Koningin de Akte van Abdicatie voorlezen die de Koningin vervolgens bekrachtigt. Tot slot tekenen de getuigen de Akte. Met het ondertekenen dan officieel het koningschap van Beatrix na 33 jaar tot een einde gekomen.

Om 10:30 uur zullen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix verschijnen op het balkon van het Koninklijk Paleis. Willem-Alexander en Beatrix zullen beiden een korte toespraak houden waarna het Wilhelmus zal worden gespeeld. De beëdiging en inhuldiging van de Koning in De Nieuwe Kerk zal beginnen om 14:00 uur. Om 15:30 uur zal de kersverse Koning terugkeren naar het Koninklijk Paleis waar om 16:30 uur een receptie begint. Om 19.30 uur is dan het grote moment dat het nieuwe Koningslied zal worden gezongen waarna de Koning en Koningin samen met hun drie dochters een vaartocht over het IJ zullen maken. Om 21:00 uur start het afsluitende feest.

Live volgen in binnenland en buitenland

Om de troonswisseling te volgen kun je de gehele dag afstemmen op Nederland 1. De uitzending van de NOS begint om 09:00 uur en duurt tot 23:00 uur 's avonds. Heb je niet de beschikking over een televisie of kijk je liever via internet dan kun je terecht op NOS.nl waar de hele dag een livestream van de uitzending is te vinden. Tevens is op de website een kaart van Nederland te vinden waarop de gehele dag foto’s en video’s van sociale media met de hashtag #troon zullen worden geplaatst. Ook via de applicaties van de NOS voor Android, iPhone, Windows Phone en Blackberry kan de livestream worden gevolgd.

Voor alle 750.000 Nederlanders die niet in Nederland wonen en alle andere geïnteresseerden uit het buitenland is de livestream op NOS.nl niet beschikbaar. In plaats daarvan kan de inhuldiging van Koning Willem-Alexander live gevolgd worden op YouTube. De stream is beschikbaar op het Koningshuis-kanaal van de NOS op YouTube. De livestream op YouTube is overigens weer niet beschikbaar in Duitsland, inwoners van Duitsland die live willen meekijken kunnen de gehele dag terecht op de website van ARD.

Lees meer over: , , ,