Livestream Sandy, Promoted Crisis Tweets Twitter en kaart Google

Waarschijnlijk rond 02:00 uur vannacht bereikt orkaan Sandy het noordoosten van de Verenigde Staten, op zee zijn inmiddels al windsnelheden van 150 kilometer per uur gemeten en volgens de autoriteiten kan New York kan worden getroffen door een ruim drie meter hoge 'muur van water'. Met de komst van de orkaan heeft Livestream.com een livestream online gezet om alle ontwikkelingen live te volgen, deze is hier te vinden. Op het moment van schrijven kijken bijna 50.000 mensen naar de beelden. Het gaat onder andere om beelden vanaf het dak van het hoofdkantoor van Livestream in New York.

Ondertussen heeft ook The Weather Channel al een groot gedeelte van de dag een livestream op YouTube waar bijna 150.000 mensen naar kijken, het kanaal vind je hier.

Google en Twitter

Dit weekend plaatste Google al een Crisis Response pagina online met meer informatie over Sandy. Op deze pagina is te zien waar de orkaan zich momenteel begeeft en het verwachte pad. Vandaag komt ook Twitter met zowel gratis promoted tweets als een speciale pagina waarop het laatste nieuws en foto's zijn te vinden. De gratis promoted tweets zijn aangeboden aan @RedCross, @FEMA, @NYCMayorsOffice, en @MDMEMA. Tevens heeft Twitter een lange lijst met handige accounts om te volgen online gezet.

Instagram

Overigens is het momenteel ook druk op Instagram. Gebruikers delen momenteel 10 foto's per seconde met de hashtag Sandy waarbij gezegd moet worden dat niet alle foto's echt zijn. Op het moment van schrijven zijn er ruim 285.000 foto's met de hashtag Sandy, 172.000 foto's met hashtag hurricanesandy en 26.000 foto's met hashtag frankenstorm.

Lees meer over: , ,