Livestream: Live de kristallen bal zien zakken op Times Square in New York

Livestream: Live de kristallen bal zien zakken op Times Square in New York

Vanmiddag en vanavond waren er al beelden te zien op televisie en op internet van het vuurwerk in onder andere Auckland, Sydney en Hong Kong. Het duurt niet lang meer en het nieuwe jaar zal gaan starten in Nederland en over een aantal uur zal het nieuwe jaar in New York gaan beginnen. Zoals elk jaar zal in New York op Times Square een grote en verlichtte bal naar beneden zakken waarmee zo afgeteld wordt naar het nieuwe jaar.

De bal op het dak van One Times Square zakt 43 meter en zodra deze beneden is dan is het nieuwe jaar echt begonnen. Deze traditie begon al in 1907 en met uitzondering van de jaren 1942 en 1943 is de bal sinds 1907 elk jaar naar beneden gekomen. Het is pas sinds 2009 dat de bal het gehele jaar door is te zien op het dak van One Times Square.

Het zakken van de driehoekvormige bal met ledverlichting wordt live uitgezonden op diverse Amerikaanse televisiezenders en daarnaast kan het gehele evenement ook live op internet worden gevolgd via een livestream. In de uren voor de jaarwisseling treden er diverse artiesten op waaronder Icona Pop, Melissa Etheridge en Blondie. Het nieuwe jaar zal beginnen in New York om 06:00 uur Nederlandse tijd. De livestream zie je hieronder en kan op deze pagina worden bekeken, de uitzending zal precies om middernacht beginnen.

Er is overigens ook een officiele app beschikbaar voor zowel iOS als voor Android.

Lees meer over: