Live Epke Zonderland volgen op NOS.nl lastig vanwege drukte

Epke Zonderland heeft vandaag een prestatie van wereldformaat neergezet op de Olympische Spelen in Londen door goud te halen op de rekstok. Er was veel belangstelling voor de finale rekstok, dusdanig veel belangstelling dat de website van de NOS waarop de livestreams van de Olympische Spelen beschikbaar zijn onderuit ging. Al voor dat Epke aan zijn oefening begon kampte de website met de nodige problemen, de website was traag, werd soms zonder opmaak getoond en soms deed de livestream het geheel niet.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws liet al snel op Twitter weten dat het erg druk was op NOS.nl en dat daardoor de livestreams niet altijd beschikbaar waren. Vlak daarna volgde Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS op Twitter door te tweeten dat de website helemaal onderuit was gegaan door Epke. Maar liefst 200.000 mensen wilden de oefening live op de website bekijken, "NOS.nl lag plat door Epke. Ultieme erkenning. Meer dan 200.000 live streams tegelijk." aldus het bericht van de algemeen directeur op Twitter.

Het is in ieder geval een record, in 2010 tijdens het WK keken op het hoogtepunt van de wedstrijd tussen Nederland en Denemarken 120.000 mensen maar toen had de NOS ook een maximum ingesteld, het is niet duidelijk of en waarom dit nu niet gedaan was.

Ook op Twitter was het uiteraard druk en hier is #Epke nog altijd trending in Nederland.

Via: nu.nl
Lees meer over: ,