Live streams YouTube in Google+ Hangout

Google heeft stilletjes een nieuwe feature toegevoegd aan de Hangouts van Google+. Het is nu mogelijk om in een Hangout samen met maximaal 10 andere personen tegelijk naar een live stream afkomstig van YouTube te kijken.

Hoewel de manier waarop dit nu gaat enigszins omslachtig is komen er in een later stadium opties om eenvoudiger live streams te vinden. Een andere optie die komt in de toekomst is de mogelijkheid om een live stream op YouTube te bekijken en hier te zien welke vrienden de live stream op dat moment bekijken in een Hangout. Zodoende kan er gekeken worden naar een live uitzending, denk bijvoorbeeld aan een voetbalwedstrijd en tegelijk gechat worden. Het was overigens al sinds de lancering van Google+ mogelijk om in een Hangout met andere gebruikers opgenomen video's op YouTube te bekijken.

Om nu live streams te bekijken volg de onderstaande stappen.

  1. Ga naar YouTube.com/live om een live stream uit te zoeken. Open dan de stream en onthoudt de titel die eronder staat.
  2. Start daarna een hangout en klik op de YouTube knop onderin de popup. In het venster dat opent vul in het zoekveld bovenin de net genoemde titel van de live stream in om deze op te zoeken.
  3. De live stream duikt dan op in de zoekresultaten, klik hierop om deze te starten.

Lees meer over: , ,