Live online de ontwikkelingen in Haren volgen

Vandaag is Merthe uit Haren in de provincie Groningen 16 jaar geworden echter voor het plannen van haar verjaardagsfeestje maakte ze begin deze week een kleine fout op Facebook met grote gevolgen. Ze had een uitnodiging geplaatst op Facebook voor een feestje vanavond om 20:00 uur echter omdat ze was vergeten de uitnodiging op privé te zetten kregen ruim 24.000 gebruikers van het sociale netwerk de uitnodiging te zien. Het gevolg was dat veel gebruikers aangaven te gaan komen, dusdanig veel dat de burgemeester en de politie al op tijd begonnen met het treffen van voorbereidingen.

Project X Haren

Vandaag is Project X Haren al de gehele dag in het nieuws, diverse verslaggevers zijn vanmiddag naar Haren gegaan om te bekijken wat er zou gaan gebeuren wat tot op heden vrij weinig is. Het lijkt dan ook allemaal erg mee te vallen qua aantallen bezoekers, het niet zo dat er duizenden mensen zijn gekomen zoals vorig jaar in Hamburg wel gebeurde.

De mensen die zich in eerste instantie verzamelde voor het huis van Merthe zijn daar weggestuurd en het was al wel zo geregeld dat als er echt veel mensen zouden komen deze naar een voetbalveld gebracht zouden worden onder begeleiding van de politie. RTV Noord laat weten dat aan de Stationsweg in Haren momenteel enkele honderden mensen aanwezig zijn en sommige jongeren hebben er maar vast een biertje gepakt. Haren is in ieder geval het gesprek van de dag en op dit moment wereldwijd Trendig Topic op Twitter.

Update 20:43 uur

Inmiddels is het aantal mensen in Haren toch nog flink opgelopen en heeft de politie een oproep gedaan om vooral niet naar Haren toe te komen. Er zijn nu enkele duizenden mensen aanwezig die komen uit onder andere Groningen, maar ook uit Steenwijk, Leeuwarden, Hoogeveen en Helmond. Met elke trein die op het station in Haren stopt komen er nog eens 10 tot 20 nieuwe feestvierders bij. Sinds 18:00 uur geldt een noodverordering en zodoende is het niet toegestaan om op straat alcohol te drinken.

Update 22:52 uur

Het 'feestje' was tot 21:00 uur gezellig totdat de sfeer in Haren helaas omsloeg en het feestje is inmiddels totaal uit de hand gelopen zo is te zien op beelden van RTV Noord.

Livestream

De gehele dag is er al een livestream te bekijken van alle ontwikkelingen die op het moment van schrijven niet helemaal goed functioneert. De livestream wordt momenteel door meer dan 800.000 mensen bekeken, live meekijken kan op op deze pagina.

Lees meer over: