Live interview met astronauten Endeavour op YouTube

YouTube gaat nu een stapje verder met de interviews, na het interview met zangeres Lady Gaga volgt er nu een interview vanuit de ruimte. Zoals het nu gepland staat zal morgen Space Shuttle Endeavour voor de allerlaatste keer de ruimte in worden gelanceerd. Als deze lancering doorgaat dan zal NASA gezagvoerder Mark Kelly en de rest van zijn crew vragen gaan beantwoorden vanuit het Internationale Ruimtestation ISS gesteld door gebruikers van YouTube. Het interview, onder leiding van journalist Miles O’Brien zal op maandag 2 mei live te volgen zijn op het videokanaal van PBS NewsHour.

Vragen stellen

Wil je zelf een vraag stellen aan de bemanning van STS-134 dan kan dit tot aanstaande zaterdag door te gaan naar het videokanaal van PBS NewsHour. Hier kan tevens gestemd worden op de vragen en de best gewaardeerde vragen zullen uiteindelijk worden gesteld. Vragen stellen kan ook op Twitter door in het bericht de hashtag #utalk2nasa op te nemen.

Het is de laatste keer dat Endeavour zal worden gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida. De missie duurt 14 dagen en daarna zal de Space Shuttle met pensioen gaan en komen te staan in een wetenschapsmuseum in Los Angeles.

Lees meer over: ,