Live-evenementen streamen op YouTube

YouTube heeft aangekondigd het kunnen streamen van live-evenementen verder te gaan uitrollen naar meer gebruikers van de videowebsite. Alle videokanalen met meer dan 100 abonnees en met een goede reputatie krijgen in de komende weken de mogelijkheid om live-evenementen te kunnen streamen, tot op heden lag de grens om live te streamen op 1000 abonnees. Om te controleren of een account aan alle eisen voldoet ga naar de pagina Functies onder kanaalinstellingen. Onderaan de pagina staat dan zoals hieronder in de screenshot Live-evenementen met indien beschikbaar een knopje Inschakelen.

youtube_account_features

Zodra de feature geactiveerd is ga dan naar Videobeheer en klik dan aan de linkerkant in het menu op Live gebeurtenissen. Op de pagina die vervolgens opent kan een live-evenement aangemaakt worden, een webcam is in dat geval al voldoende. Na het klikken op de blauwe knop kan er een titel en een omschrijving ingevoerd worden met eronder een begindatum en ook de einddatum. Tevens bepaal je hier de privacyinstellingen.

youtube_live_evemement_2

Onder het tabblad geavanceerde instellingen bepaal je of er reacties geplaatst mogen worden, er kan eventueel een vertraging worden ingesteld van 30 of 60 seconden en er kan ingesteld worden of de live-uitzending moet worden opgenomen of niet. Als laatste hier de optie om het live-evenement alvast via InVideo-programmering te gaan promoten.

youtube_live_evemement_1

Na het klikken op de blauwe knop Evenement maken kan er een hoofdcamera gekozen worden plus eventuele andere camera's. Tevens kan er een voorbeeldafbeelding worden ingesteld. Het derde tabblad is Live Control Room voor tijdens de uitzending. Hier kunnen uitzendmeldingen worden ingeschakeld, slates ingevoegd worden evenals eventueel advertenties. Op deze pagina is een voorbeeld te zien met de openbare weergave eronder.

youtube_control_room

Lees meer over: ,