Live de Kerstman volgen met Google en Microsoft

Live de Kerstman volgen met Google en Microsoft

Terwijl wij hier in Nederland eerst morgen nog Sinterklaas vieren zijn ze in de Verenigde Staten al druk met de aankomende Kerstdagen. Net als afgelopen jaar zal het eind deze maand weer mogelijk zijn om zowel met Microsoft als Google de Kerstman live te volgen terwijl hij cadeaus wereldwijd zal gaan bezorgen. Jarenlang werkte NORAD samen met Google wat betreft het live volgen van de Kerstman op kerstavond maar afgelopen jaar kwam er een einde aan deze samenwerking en ging NORAD verder met Microsoft.

Google

Zodoende kwam Google afgelopen jaar met een eigen Santa Tracker en een geheel digitaal dorp, het dorp van de Kerstman en zijn elven die al druk aan het werk zijn.

Google heeft nu dit dorp weer online geplaatst met oog op de aankomende feestdagen en tevens een aantal wijzigingen doorgevoerd. Direct op de homepage is het aantal dagen tot kerstavond te zien evenals een kalender. Elke dag tot aan kerstavond zal er een nieuw onderdeel van het dorp beschikbaar komen, de eerste onderdelen zijn inmiddels al te bekijken. Het gaat om diverse verslavende spelletjes waaronder het racen met een slee en ook kan gekeken worden hoe de elven druk zijn met de voorbereidingen voor de Kerst.

Google geeft aan op kerstavond een preview van te gaan tonen van de technologie gebruikt door de Kerstman tijdens zijn lange reis rond de wereld. Het digitale dorp van Google kan bezocht worden door te gaan naar: www.google.nl/santatracker/#/village. Er is overigens ook een Santa Tracker extensie van Google beschikbaar voor Google Chrome in de Chrome Web Store. Afgelopen jaar werd er tevens een app voor Android uitgebracht maar de Santa Tracker is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in Play.

google_santa_tracker

Microsoft

Microsoft werkt dus weer samen met NORAD dit jaar en samen hebben ze een nieuwe website gelanceerd met diverse spellen, video's en kerstmuziek. Op www.noradsanta.org/ is eveneens direct het aantal dagen tot kerstavond te zien. Elke dag zal er een nieuw spel beschikbaar worden gemaakt op de website en de eerste spellen zijn inmiddels al beschikbaar waaronder Basketbal en het klassieke spel Galgje. De website wordt tevens gebruikt door Microsoft om de laatste versie van browser Internet Explorer te promoten.

microsoft_santa_tracker

Lees meer over: , ,