LinkedIn zegt dat er geen e-mailadressen zijn gepubliceerd

Afgelopen woensdag kwam het nieuws dat er bijna 6.5 miljoen wachtwoorden van LinkedIn gebruikers op straat lagen, een bestand van 118 MB met alle wachtwoorden zwerft sinds woensdag rond over internet. Al snel kwam woensdag het bericht van het sociale netwerk dat ze de zaak gingen onderzoeken en enkele uren later kwam de bevestiging dat er inderdaad wachtwoorden waren gelekt. Een maatregel die direct werd genomen was dat alle getroffen gebruikers hun wachtwoord verplicht moesten resetten.

Het sociale netwerk komt nu met het bericht dat er geen accounts zijn gehackt met de gelekte wachtwoorden. Tevens zegt LinkedIn dat er geen mailadressen van gebruikers waarvan de wachtwoorden zijn gelekt zijn gepubliceerd al is het niet direct duidelijk waarop deze bevindingen zijn gebaseerd. Wat betreft de opslag van wachtwoorden heeft LinkedIn in ieder geval het nodige aangepast en adviseert gebruikers nu ook om elke paar maanden een ander wachtwoord te nemen. Gebruikers die inloggen zien tevens een melding bovenaan staan met een verwijzing naar een blogartikel over de hele situatie.

Tweede kamer

Dan kwam er deze week ook nog nieuws uit Den Haag. De Tweede Kamer wil namelijk voor het einde van aankomende week uitleg van Liesbeth Spies, minister van Binnenlandse Zaken over de gevolgen van de lek. Spies zal zodoende voor het einde van de aankomende week een brief gaan sturen naar de Tweede Kamer met haar bevindingen betreffende de lek. Ook zal er in deze brief worden ingegaan over een mogelijke rol die de regering zou kunnen spelen in de voorlichting van burgers over gebruik van wachtwoorden en accounts. Dit op verzoek van D66-kamerlid Gerard Schouw.

Lees meer over: