LinkedIn voegt mogelijkheid om te solliciteren toe aan mobiele apps

LinkedIn logoLinkedIn heeft aan de app voor iOS evenals aan de app voor Android de mogelijkheid toegevoegd om direct te kunnen solliciteren op een interessante vacature. Het zakelijke netwerk heeft deze feature toegevoegd omdat steeds meer gebruikers vacatures bekijken via de mobiele applicaties. Met het mobiel kunnen solliciteren is het zodoende dus niet langer nodig om eerst weer terug te keren naar de desktopversie.

Afgelopen maand werd nog de mogelijkheid toegevoegd aan de mobiele applicaties om te kunnen zoeken naar interessante banen en LinkedIn geeft aan dat de feature 'Jobs you may be interested in' een groot succes is onder job hunters en professionals die wellicht niet eens vacatures aan het zoeken waren. Tevens is het zo dat door het tonen van gepersonaliseerde aanbevelingen op mobiel sommige leden die normaal gesproken op de desktopsite niet naar vacatures kijken wel mobiel vacatures bekijken en opslaan.

Bij het solliciteren middels de mobiele apps zal er geen CV worden toegevoegd, volgens LinkedIn is het toevoegen van een link naar het profiel op de website meer dan voldoende om te solliciteren op een vacature. Zodra je naar een vacature gaat zoeken zal er een knop te zien zijn om direct te solliciteren en een knop om de vacature op te slaan voor later.

Na het klikken op de knop 'Apply' kun je eerst nog je eigen profiel controleren en indien nodig wijzigen. Zodra je hiermee klaar bent zal er worden gevraagd om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen voordat de sollicitatie definitief zal worden verzonden naar het betreffende bedrijf. De feature is alleen beschikbaar voor Engelstalige gebruikers.

LinkedIn voor iOS kan hier in de App Store worden gedownload, de app voor Android vind je hier. Hieronder bekijk je de presentatie van LinkedIn over de toevoeging van de feature.

Lees meer over: , ,