LinkedIn rolt twee-staps-verificatie uit naar alle gebruikers

LinkedIn logoRecent rolde Twitter twee-staps-verificatie uit naar alle gebruikers van de microblogdienst en nu volgt ook zakelijk netwerk LinkedIn met de uitrol van dezelfde functionaliteit. Steeds meer bekende websites voegen deze functionaliteit toe als extra beveiliging voor accounts. Met de feature ingeschakeld moet er na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord een aanvullende unieke code worden ingevoerd om in te kunnen loggen. Waar Google bijvoorbeeld een applicatie gebruikt voor het genereren van een unieke code gebruikt LinkedIn alleen de mogelijkheid om een unieke code per SMS te laten versturen.

Het instellen van twee-staps-verificatie kan door naar de instellingen van LinkedIn te gaan. Klik hier dan aan de linkerkant op het tabblad Account en klik daarna op de link Beveiligingsinstellingen beheren. Op de pagina die opent staat dan het kopje Dubbele verificatie voor aanmelding met aanvullende uitleg. Te zien is dat de feature is uitgeschakeld, klik op de knop Inschakelen om twee-staps-verificatie in te gaan stellen.

linkedin_twee_staps_1

Na het klikken op de link Inschakelen volgt het venster waar een telefoonnummer ingevoerd moet worden. Er zal dan direct een code worden gestuurd naar het ingevoerde telefoonnummer die ingevuld dient te worden om twee-staps-verificatie te activeren. Zodra je deze code hebt ingevoerd is de feature ingeschakeld en zal er in het vervolg een code benodigd zijn om in te kunnen loggen. Deze code wordt na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord automatisch verzonden. Achteraf kan een ingesteld telefoonnummer altijd weer gewijzigd worden en kan de feature weer uitgezet worden.

linkedin_twee_staps_3

Lees meer over: