LinkedIn rolt nieuwe profielpagina’s uit

Ondanks het hele debacle met gelekte wachtwoorden eerder dit jaar gaat het bijzonder goed met LinkedIn. Senior VP of Products and User Experience bij LinkedIn, Deep Nishar heeft laten weten dat sinds januari 2009 het aantal gebruikers is gestegen van 32 miljoen naar meer dan 175 miljoen. Dagelijks komen er 175.000 nieuwe profielen bij en werd er alleen al in september meer dan 3 miljard keer naar mensen gezocht. Dagelijks worden profielen in totaal meer dan 25 miljoen keer bekeken. Al met al bijzonder goede resultaten.

Recent kreeg het zakelijke netwerk al een nieuwe layout en onlangs werden ook de bedrijfspagina's opnieuw ingedeeld, nu is het dan ook tijd voor de profielpagina's. De nieuwe layout die langzaam in de komende maanden zal worden uitgerold naar alle gebruikers is een stuk overzichtelijker als de oude versie en een belangrijk punt is de grotere profielfoto bovenaan en een blok met recente updates er direct onder. Aan dit blok met updates is tevens een veld toegevoegd om ook direct nieuwe berichten te kunnen plaatsen. Tevens is het makkelijker gemaakt om een profiel bij te werken en aan te vullen.

Voor degene die niet kunnen wachten op het nieuwe design is er deze pagina om een uitnodiging aan te vragen. Je komt dan op een wachtlijst en eerder in aanmerking voor de nieuwe profielpagina. Hieronder zie je een screenshot van de nieuwe profielpagina.

Lees meer over: