Likes Facebook in zoekresultaten Bing

Microsoft en Facebook hebben hun samenwerking verder uitgebreid. Je vrienden van Facebook duiken vanaf nu op in de zoekresultaten van zoekmachine Bing. Het betreft de nieuwe 'Liked Results' functie waarmee "Likes" van vrienden worden getoond in de zoekresultaten om zodoende de beste websites te vinden.

Er wordt een apart blokje (Liked by your Facebook friends) geplaatst onderaan de zoekresultaten met aanbevelingen van je vrienden. Als voorbeeld wordt een zoekopdracht naar een restaurant in San Francisco gegeven. Tussen de normale zoekresultaten duikt er dan in dit geval een Facebook blok op met een aanbeveling van een vriend.

De sociale resultaten worden niet altijd getoond maar alleen als dit relevant is. De eerste paar keer zal Bing ook waarschuwen dat er links van Facebook tussen de zoekresultaten zijn geplaatst met daarbij de optie om de koppeling met Facebook uit te schakelen.

Facebook Profile Search

Een andere nieuwe functie die beschikbaar komt in de komende dagen is Facebook Profile Search. Zodra je gaat zoeken naar personen zullen er resultaten rechtstreeks van Facebook worden getoond in de zoekresultaten op basis van je eigen connecties.

Onder elk resultaat van Facebook staan links om diegene een bericht te sturen of direct toe te voegen als vriend.

Lees meer over: , ,