Levertijd iPhone 5 nu drie tot vier weken

De vraag naar de nieuwe iPhone is groot zo bleek al even uit het feit dat er binnen 24 uur twee miljoen exemplaren zijn verkocht. De enorme vraag naar het toestel heeft uiteraard gevolgen voor de levertijd, waar Apple in eerste instantie op de website een levertijd noemde van twee tot drie weken is dit nu al opgelopen naar drie tot vier weken in de Verenigde Staten. Het gaat dan om zowel de 16 GB, 32 GB als de 64 GB van de iPhone.

Het toestel zal aanstaande vrijdag in de winkels liggen in de Verenigde Staten en inmiddels staan de eerste mensen al in de rij voor diverse winkels van Apple. Vanaf vrijdag is hier in Nederland bestellen alvast mogelijk, volgende week vrijdag, 28 september zal de nieuwe iPhone uitkomen in Nederland, België en in 20 andere landen.

De levertijd van drie tot vier weken is ook van toepassing op de andere landen waar het toestel vrijdag zal gaan uitkomen, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Het is niet de verwachting dat dit direct invloed zal hebben op de levering in Nederland omdat Apple voorraad voor de 22 nieuwe landen heeft achtergehouden.

Lees meer over: ,